Zelf een wedstrijd voor aspiranten en miniemen organiseren?

Er is iemand uit je omgeving die bij de aspiranten en/of miniemen koerst en je wil hiervoor graag een wedstrijd organiseren. Mooi initiatief die we toejuichen.
Hou wel rekening met volgende spelregels: zorg ervoor dat je een volledig verkeersvrije omloop ter beschikking hebt van minstens 2 km. Zorg ook dat er voorzieningen in de omgeving zijn (o.a. plaats waar inschrijvingen kunnen doorgaan,elektriciteit,…). Alle administratie gebeurt via de bij Wielerbond Vlaanderen aangesloten clubs (hetzij een organiserende club hetzij een club met renners). Ben je zelf niet bij dergelijke club aangesloten, vind je de lijst met clubs terug via de site van Wielerbond Vlaanderen. Het moet gaan om een club die gevestigd is in de (deel)gemeente waar de wedstrijd doorgaat (vb wil je organiseren in Gent centrum mag je samenwerken met een club uit Gent maar evengoed uit één van de deelgemeenten zoals St.-Denijs-Westrem, Drongen,…). Alle regels zijn op eenvoudig verzoek te verkrijgen.
Hoe zit de procedure voor opmaak van de kalender ineen? Eind augustus of in de loop van september zal het provinciale kampioenschap aanbesteed worden. Pas wanneer we weten waar dit doorgaat (vermoedelijk oktober of begin november), zal de kalender voor volgend jaar opgemaakt worden. De organisatoren die dit jaar organiseerden en ook reeds te kennen hebben gegeven dit ook volgend jaar te willen verderzetten hebben voorrang, zowel wat betreft organisatie als wat betreft datum. De vrije data worden dan aangeboden aan diegene die interesse betonen tot organisatie van een wedstrijd. Heb je interesse om te organiseren geef dan je naam en contactgegevens (adres, telefoon en e-mail), de plaats van organisatie, lengte van omloop en de club WBV die minstens administratief moet vermeld staan, door via het contactformulier. Je kan ook één van de afgevaardigden contacteren op één van de wedstrijden aspiranten en miniemen.”

Met dank en vriendelijke groet
Kenny Verkinderen

Wiebo weggids